Feliratkozás

2013. augusztus 1., csütörtök

Katalin hercegné a szülőszobában önmagát adtaA hercegné az orvosok tiszteletét is kivívta bátor magatartásával
Az már biztos, hogy Katalin hercegné valóságos ikonná nőtte ki magát az elmúlt két évben, és valószínűleg az iránta tanúsított érdeklődés csak még jobban fokozódik most, hogy életet adott Vilmos herceggel közös első gyermeküknek, Györgynek.
 Katalin tizenegy órán át vajúdott, és rendkívül fegyelmezetten, fájdalomcsillapító nélkül hozta világra várt kisfiát.

A  kisherceg születése éppen olyan tökéletesen alakult, ahogyan arról édesanyja álmodott. Katalin a szülés alatt végig higgadt maradt, és szinte zokszó nélkül viselte a fájdalmakat. Béketűrésével állítólag az egész orvosi csapat tiszteletét kivívta.
A hercegnőt július 22-én hétfőn hajnali fél hatkor szállították a londoni St Mary's Kórházba, ahol egyszerre öt szülésznő kezdett el foglalkozni vele, míg Őfelsége II. Erzsébet királynő nőgyógyásza, Marcus Setchell egy (a szülőszobától üvegablakkal elválasztott) teremből felügyelte az eseményeket. Dr. Setchell - aki a királyi utód érkezése miatt halasztotta el tervezett nyugdíjba vonulását - két másik élvonalbeli szülész szakorvossal együtt biztosította, hogy a szülés a tervek szerint, a lehető legnagyobb rendben haladjon.

A kis György világra jötte utáni pillanatok állítólag a még sokat látott szakmai stáb tagjait is mélyen meghatották. A büszke apa, Vilmos herceg végig gyengéden támogatta feleségét, és arról is gondoskodott, hogy hitvese mindent megkapjon, amire csak vágyik. Katalin első kívánsága a szülés után - sokak meglepetésére - egy pizza volt. Hitvese villámgyorsan gondoskodott arról, hogy Katalin kívánalma mihamarabb teljesüljön: néhány órával a kis György születése, és tíz perccel az örömhír hivatalos bejelentése után Vilmos egyik biztonsági embere két doboz pizzát hozott az újdonsült szülőknek a londoni Zizzi étteremből.

A kis leendő trónörökös egész Angliát levette a lábáról, közvéleménykutatások szerint az emberek még soha nem pártolták és szimpatizáltak a királyi családdal annyira, mint most.

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió

Újabb slágernövény a láthatáron: a földimandula A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió, nem csonthéjas, nem fán terem, és...