Feliratkozás

2013. szeptember 18., szerda

Érik a szőlő,frissüljünk fel szőlővel



Frissülj fel szőlővel!

A napsütéses órák számának csökkenésével, valamint a kevesebb szabad levegőn töltött idővel arányosan egyre fáradtabb lehetsz az ősz folyamán. Épp ezért ilyenkor különösen oda kell figyelned arra, hogy mit is eszel. A szőlőfogyasztás nemcsak az anyagcsere-folyamatok serkentésében segít, de fáradtság ellen is kiváló. A benne található vitaminok - például a B1-, B2- és K-vitamin - immunerősítő hatásúak, és segítenek abban, hogy felpörögj. A szőlő említett vitamintartalmának köszönhetően, valamint gyorsan felszívódó szénhidrátjaiból adódóan is frissítőleg hat a szervezetre. Mind szellemi, mind fizikai szinten érezheted a hatását néhány nap után.

Kék vagy fehér?

Kékszőlő - tele antioxidánsokkal

Az antioxidánsban gazdag táplálékok a szabadgyökök elleni harc legfőbb védelmi bástyái. Minél sötétebb színű a kékszőlő, annál magasabb az antioxidáns-tartalma. A kvercetin nevű flavonoid nem csupán a rosszindulatú daganatos megbetegedések kockázatát csökkenti, de érvédő hatású, így a szív-és érrendszeri problémák megelőzésében is segít.
A kékszőlő héjában lévő resveratol ugyancsak hasznos fitovegyület. Csökkenti a vérnyomást, valamint rákellenes hatású, de abban is segítségedre van, hogy felkészítsd szervezetedet az influenzaszezonra.

Fehér szőlő - tisztítókúrához ideális

A kékszőlő mellett kevesebb szó esik fehér párjáról, pedig kár lenne lemondani fogyasztásáról. Igaz, hogy valamivel kevesebb cseranyagot és antioxidánst tartalmaz, de ha tisztítókúrába fognál, ugyanolyan jó választás, mint a kékszőlő.

A chia mag, igazi superfood

        A chia mag, igazi superfood     A chia mag , latin nevén: salvia hispanica egy virágos növény, amely Közép- és Dél-Amerikában ős...