Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Vadgesztenye krém: Hogyan segít egészségeden?

Mi az a vadgesztenye A vadgesztenye, tudományos nevén Aesculus hippocastanum, egy impozáns évelő fa, amelynek gyökerei Közép-Ázsiába nyúlnak vissza, de napjainkra már Európa-szerte elterjedt. Ez a különleges növény hosszú évekig a tradicionális népi gyógyászat szerves részét képezte, különösen magas gyógyászati értéket képviselő magvai miatt. Az emberek évszázadok óta kihasználják a fa termésének pozitív hatásait, amelynek titka az escin nevű aktív vegyületben rejlik. Ennek köszönhetően a vadgesztenye nem csupán a levegő légúti betegségeinek enyhítésére szolgált, de a modern időkben széleskörű egészségügyi előnyei miatt is egyre népszerűbbé vált. Történelmi források szerint a vadgesztenye magjait már a 16. században kezdték alkalmazni hörghurut kezelésére, de azóta a kutatók számos egyéb felhasználási területet is felfedeztek. Az escin, a vadgesztenye magvak legfontosabb összetevője, nem csak az erek falának erősítésében és az ödéma csökkentésében játszik szerepet; a modern egészsé

A Peugeot e-Legend a közeli jövő autója

                               
      Októberi világpremierje előtt leleplezte zseniális új tanulmányautóját a Peugeot.

A Pininfarina-féle 508 Coupe tökéletes másaként lép színre a Peugeot e-Legend autonóm tanulmányautó. Még a logó is a régi, a stilizált, sétáló nagymacska helyett szépen megrajzolt, sörényes oroszlánfej díszíti az autó orrát,és a kormánykereket.

A technikai specifikációja nagyon impozáns, ugyanis az elektromos motorok 456 lóerőt és 800 Nm nyomatékot szabadíthatnak az útra. A 100 kWh-s kapacitású akkumulátor pedig 600 kilométer megtételét garantálja. A gyors-töltési lehetőség, 25 percnyi töltés után 500 kilométeres hatótávval szolgál. A gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra kevesebb mint négy másodperc alatt ugorja meg, a végsebessége pedig 220 km/óra.
A kezelőfelület természetesen digitális és variálható. Az elsődleges irányítópult a hagyományos váltókar helyén, egy konzolon található, innen választhatunk üzemmódot: autonóm, utazós és sportautós módozatok állnak rendelkezésre.Az e-Legend akár tisztán önvezető módban is működtethető.A Soundhounddal való együttműködéssel pedig hanggal aktiválható személyi asszisztenst is beépítettek a tanulmányba.

Január 30-án mérföldkőhöz érkezett a Peugeot autonóm mobilitási programja: a vállalat engedélyt kapott a kínai kormánytól, hogy egy 30 millió lakosú városban, Csungkingban megkezdje autonóm közlekedésre alkalmas prototípusainak közúti tesztjét. Ezzel a Peugeot az első francia autógyártó, illetve az első nem prémium piaci szereplő, amely Kínában közutakon, normál forgalomban vizsgálhatja az önjáró jármű-technológiák működését.

Népszerű bejegyzések