Természetes bodzaszörp recept – Tartósítószermentes megoldások

  A bodzaszörp népszerűsége és természetes készítésének szépsége A bodzaszörp rég óta kedvelt ital, legendásan frissítő és illatos. Ez a sűrű, édes ital a nyári melegben igazi élmény lehet.Manapság egyre több ember választja a természetes, tartósítószer nélküli változatot. Miért? Mert így maga dönthet az összetevőkről és megőrizheti az igazi ízt.  A házi bodzaszörp nemcsak finom, hanem természetes is lehet – mesterséges tartósítószerek nélkül is. Az alábbiakban megosztom veletek azokat a biztonságos és bevált módszereket , amelyekkel a szörp akár hónapokig is eltartható marad! Bodza virág Mi az a bodza és miért egészséges? A bodza egy nagy, lombos növény, amit gyakran láthatunk kertekben és erdők szélein. A bokrok sötétlila vagy fekete bogyója mellett a fehér virágai is népszerűek. A bodza virágzása sokunk számára a nyár kezdetét jelzi. Ebből a csodás, illatos virágból nemcsak teát készíthetünk, hanem finom és természetes szörpöt is – tartósítószer nélkül !  Ezekből ...

Bort iszik a magyar ember…



Losonczy László verse:



Bort iszik a magyar ember…
A ser roppant hasat ereszt
S van-e ennél nagyobb kereszt?
Magyarnak bor
Való, nem ser.
Oly csúf, oly unalmas
Férfinál a nagy has!..
.

Az egészségedre hivatkozva mindennap ihatsz egy pohárka vörösbort - ez a kis bűnözés csak a javadra válik. Persze mértékletesnek kell lenned: egy, maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír. Ebéd vagy vacsora közben, esetleg közvetlenül étkezés után kortyolgasd el a jóízű csodaszert - így alkalmazhatod hatékonyan a franciáktól ellesett orvosságot. A francia paradoxon

A vörösbor számos egészségvédő hatására a franciák életmódjának vizsgálata során derült fény. A francia konyha egyik jellegzetessége, hogy bővelkedik telített zsírsavakban. Ennek ellenére a nyugat-európai országban kevesebb a keringési rendellenességek által okozott haláleset, mint a kontinens más területein. A vizsgálatok szerint ezt a meglepő, pozitív eredményt a borfogyasztási szokásoknak köszönhetik.

Kiváló antioxidáns

A szabadgyökök oxidáló hatása miatt a szervezet legkisebb építőelemei, a sejtek sérülnek, így a folyamat betegségek kialakulásához vezet. Ezek a környezetből származó, nagy reakcióképességű molekulák a test bármely anyagát károsíthatják. A vörösborban található jótékony vegyületek, a polifenolok azonban segítenek szervezetednek felvenni velük a harcot.

Válaszd a minőségi vöröset!

Abban az esetben, ha eddig a fehérbor volt a kedvenced, érdemes átszoknod a vörös nedűre, mert erőteljesebb antioxidáns hatással bír. Ez a tulajdonsága a gyártási eljárásnak köszönhető: a vörösbornál ugyanis felhasználják a héjat és a magokat is. Ennek köszönhetően tizenháromszor nagyobb mennyiségben található meg benne a polifenol.
A minőség is jelentős szerepet játszik. Ezért, ha szeretnéd minél jobban kihasználni a vörösbor egészségügyi hatásait, áldoznod is kell rá. A legjobb antioxidáns a cabernet sauvignon, majd a pinot noir, a zweigelt, a potugieser és a merlot következik a hatóanyag-tartalom szerinti sorban.

Szíved védelmében

A szív- és érrendszeri betegségek kockázatát a felére csökkentheted a vörösbor tudatos, mértékletes fogyasztásával. A benne található szaponin megakadályozza az erek sérülését, így a káros koleszterin nem tud megtapadni az érfalon, és gyulladást okozni.
A rögökért, érelzáródásért felelős összetapadt vérlemezek kialakulását is csökkentheted vörösborral. Segítségével szöveteid megőrzik rugalmasságukat, kevésbé lesznek sérülékenyek, ezáltal tovább fiatal marad a szervezeted is.

Gyulladáscsökkentő

Sok egészségügyi problémától szabadulhatsz meg a vörösbor gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően. A szervezeted legelemibb alkotórészeinél, tehát sejtszinten is kifejti jótékony hatását. A vörösbor segítségével az emésztőrendszeri megbetegedések, a gyomor- és bélgyulladás kellemetlen tüneteit is megszüntetheted. A vörös nedű elsősorban ezen tulajdonságának köszönhette, hogy egyes ősi kultúrákban gyógyszerként tartották számon.

Mozgásszervi problémákra

Külső és belső hatások miatt egyaránt kialakulhat ízületi betegség, ami kezdetben időszakos fájdalommal jelentkezik, majd lassan állandósul. Ha ilyen típusú baj gyötör, a vörösbor enyhítheti a fájdalmat. Ráadásul kalcium- és magnéziumtartalmának köszönhetően nem csupán az ízületek, hanem a csontok állapotán is segít. Nem lehet véletlen, hogy az italból már gyógyhatású tabletta is készült, hogy az alkoholt mellőzve bárki élvezhesse a pozitív hatásokat.



Miért szörpölne Árpád
Unokája árpát?
Bort iszik a magyar ember!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Uborka tápanyag utánpótlása

Kakukkfű tea hatása: Rejtett gyógyhatások felfedezése

Uborka hervadása,tőpusztulása

A szamóca gyomirtása

A koleszterin szintjének csökkentése, szivbarát élelmiszerek segitsegevel

A citromfű tea meglepő gyógyhatásai

Borsmenta a Hajápolásban: Természetes Megoldás a Gyönyörű Hajért

A fokhagyma 5 legfontosabb egészségügyi előnye, amit érdemes tudnod

Csalán: Az Élénk Zöld csodanövény

Rozmaring a Hajápolásban: Természetes Megoldások a Szép és Egészséges Hajért