Ugrás a fő tartalomra

Kiemelt

Vadgesztenye krém: Hogyan segít egészségeden?

Mi az a vadgesztenye A vadgesztenye, tudományos nevén Aesculus hippocastanum, egy impozáns évelő fa, amelynek gyökerei Közép-Ázsiába nyúlnak vissza, de napjainkra már Európa-szerte elterjedt. Ez a különleges növény hosszú évekig a tradicionális népi gyógyászat szerves részét képezte, különösen magas gyógyászati értéket képviselő magvai miatt. Az emberek évszázadok óta kihasználják a fa termésének pozitív hatásait, amelynek titka az escin nevű aktív vegyületben rejlik. Ennek köszönhetően a vadgesztenye nem csupán a levegő légúti betegségeinek enyhítésére szolgált, de a modern időkben széleskörű egészségügyi előnyei miatt is egyre népszerűbbé vált. Történelmi források szerint a vadgesztenye magjait már a 16. században kezdték alkalmazni hörghurut kezelésére, de azóta a kutatók számos egyéb felhasználási területet is felfedeztek. Az escin, a vadgesztenye magvak legfontosabb összetevője, nem csak az erek falának erősítésében és az ödéma csökkentésében játszik szerepet; a modern egészsé

Olcsó, gyors és egyszerű: 10 isteni főzelék a borsótól a karalábéig!

Főzelékek!

Ezek az egyszerű, mégis tápláló ételek az otthoni főzés alapjai közé tartoznak. Ha valami gyors, olcsó és könnyen elkészíthető finomságra vágysz, akkor ezek a receptek neked szólnak. Legyen szó borsóról, karalábéról vagy más kedvenc zöldségeidről, ezek a főzelékek garantáltan megörvendeztetnek majd téged és családodat. Nézzük is meg a 10 legjobb receptet, amit könnyedén elkészíthetsz!

1. Borsófőzelék

kremes-zoldborsofozelek

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • Só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a borsót, majd megszórjuk a liszttel és alaposan összekeverjük.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, és puhára főzzük.
  4. Végül belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

Karalábéfőzelék

karal%C3%A1b%C3%A9

Hozzávalók:

  • 4 db karalábé
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • Só, bors, kapor ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét, és enyhén megpirítjuk.
  3. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük sóval, borssal és kaporral, majd puhára főzzük.
  5. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

3. Sárgaborsófőzelék

s%C3%A1rgabors%C3%B3

Hozzávalók:

  • 500 g sárgaborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • Só, bors, babérlevél ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, és felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, és puhára főzzük.
  5. A tejfölt és a lisztet kevés vízzel simára keverjük, majd beleöntjük a főzelékbe, és összeforraljuk.

4. Tökfőzelék

_tokfozelek-(1)

Hozzávalók:

  • 1 kg tök
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • Só, bors, kapor ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt tököt, és megszórjuk a liszttel.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és kaporral, majd puhára főzzük.
  4. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

5. Zöldbabfőzelék

AVvXsEgRHcqLTLP-gOE0lQwSucxWL4yzLJX0yh_SbNV3P92cpxIg5kzj97lm-Ls4TQLIabJj2idwrV9FsgVVA-uHuXwN-qo1qe3RJGRfJJRyN4ZHPBl6W5vRpuamCHfgF3FEgafW44sZqYj_QFHFIq-SJ2nRuTGmWMEqYMj_EXZKMerWUajmlbnObOieDM_fKZXB=w400-h225

Hozzávalók:

  • 500 g zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • Só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldbabot, és megszórjuk a liszttel.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, és puhára főzzük.
  4. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

6. Kelkáposztafőzelék

kelkaposzta-fozelek

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • Só, bors, majoránna ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, és megszórjuk a liszttel.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és majoránnával, majd puhára főzzük.
  4. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

7. Spenótfőzelék

videoframe_11269

Hozzávalók:

  • 500 g spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • Só, bors ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. A fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a spenótot, és enyhén megpároljuk.
  3. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, és puhára főzzük.
  5. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

8. Lencsefőzelék

lencse

Hozzávalók:

  • 500 g lencse
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • Só, bors, babérlevél ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. A lencsét előző este beáztatjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.
  3. Hozzáadjuk a leszűrt lencsét, és felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, és puhára főzzük.
  5. A tejfölt és a lisztet kevés vízzel simára keverjük, majd beleöntjük a főzelékbe, és összeforraljuk.

9. Zellerfőzelék

zeller

Hozzávalók:

  • 3 nagy zeller
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • Só, bors, petrezselyem ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott zellert, és megszórjuk a liszttel.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel, majd puhára főzzük.
  4. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

10. Sütőtökfőzelék

sütőtök főzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • Olaj a főzéshez

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, és megszórjuk a liszttel.
  3. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, majd puhára főzzük.
  4. Belekeverjük a tejfölt, és néhány perc alatt készre főzzük.

                                        Cheap, Quick, and Easy 10 Delicious Vegetable Stews!



Ezek az egyszerű és finom főzelék receptek garantáltan segítenek gyorsan, olcsón és könnyen elkészíthető ételekkel ellátni téged és családodat. Jó étvágyat kívánok!

Továbbiak:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések