Természetes bodzaszörp recept – Tartósítószermentes megoldások

  A bodzaszörp népszerűsége és természetes készítésének szépsége A bodzaszörp rég óta kedvelt ital, legendásan frissítő és illatos. Ez a sűrű, édes ital a nyári melegben igazi élmény lehet.Manapság egyre több ember választja a természetes, tartósítószer nélküli változatot. Miért? Mert így maga dönthet az összetevőkről és megőrizheti az igazi ízt.  A házi bodzaszörp nemcsak finom, hanem természetes is lehet – mesterséges tartósítószerek nélkül is. Az alábbiakban megosztom veletek azokat a biztonságos és bevált módszereket , amelyekkel a szörp akár hónapokig is eltartható marad! Bodza virág Mi az a bodza és miért egészséges? A bodza egy nagy, lombos növény, amit gyakran láthatunk kertekben és erdők szélein. A bokrok sötétlila vagy fekete bogyója mellett a fehér virágai is népszerűek. A bodza virágzása sokunk számára a nyár kezdetét jelzi. Ebből a csodás, illatos virágból nemcsak teát készíthetünk, hanem finom és természetes szörpöt is – tartósítószer nélkül !  Ezekből ...

Uborka termésnövelése mesterfokon

                               


Az Amalgerol növényre gyakorolt hatásai

Amikor Amalgerollal permetezzük az uborkát , akkor a gyökér szőrözöttsége meghétszereződik. Ekkor nitrogénből 15 %-kal, foszforból 72 %-kal, káliumból 89 %-kal képes felvenni magától többet. Pont ezekből következik az, hogy nem fázik (fagy), betegszik meg olyan könnyen. Könnyebben vészeli át az olyan napokat, amikor 45 °C van. Könnyebben kiheveri a jég-, vagy porverés, a szélviharok, a gyomirtók okozta stresszt. Több olyan eset van, amikor az Amalgerol a kétszikű kultúrnövényeket hormon, vagy totális gyomirtók elsodródása miatt a „halálból” hoz vissza úgy, hogy szinte semmilyen idő, vagy terméskiesés sem történik a kezelés után és miatt.
A növény a korábban említett körülményváltozások és a gyökérszőrözöttség megnövekedése miatt gyakorlatilag „terített asztalról válogatva” (!) abban az arányban jut hozzá a tápanyagokhoz, és annyihoz, amilyenre neki akkor és amennyire szüksége van. Ez adja azt, hogy a növényünk néhány nappal a kezelések (talaj és/vagy lomb) után haragos zöldre vált.
A jó kondícióban levő növény, miután könynyen és gyorsan tudja szállítani a talajból felvett tápanyagokat a számára genetikailag kódolt önvédelemhez (!), könnyebben védi ki a kórokozók okozta támadásokat is.
Az így kezelt növény turgora sokkal erősebb, nem dől le olyan könnyen erős szél-, vagy az öntözővíz nyomására sem. Gyorsabban fejlődik, előbb érik, vagy hosszabban termel, mert nem öregszik le.
A virágokban, vagy a földalatti részeken is lényegesen jobban kötnek a növényeink, mint az Amalgerol használata nélkül. Még aszályban is a jó turgor miatt a termők nem fonnyadnak el, be tudnak a virágok porzódni. Vagy, burgonya esetében kiemelhető, hogy a jóval nagyobb kötésszám mellett a gumóméret is egyenletes lesz. Ezek a gumók még hajtatott állományban sem üregesednek, pontosan a harmonikus ellátás és ellátóképesség miatt.
Ezek mind okozzák azt, hogy a növényünk nem csak többet, de lényegesen jobb minőséget is állít elő. Uborka,dinnye, cukorrépa esetében a plusz 1-3 % cukor mellett javulnak az egyéb beltartalmi mutatók is. A sörárpa szintén magasabb szénhidrát mennyiséget állít elő. Olajos növényeknél szinte minden esetben kimutatható 2-3 % olajtartalom növekedés.
Fás szárú növények vesszői beérnek pl. pont a magas PK felvétel miatt, és így lényegesen kisebb a fagyok okozta kockázat. Lágyszárú növények is jobban ki tudják védeni ugyanezen okok miatt akár a mínusz 5-6 °C-ot is. Kritikus meleg napokon is bizonyítottan jobban viselik az Amalgerollal kezelt növények a csapadék hiányt, könnyebben vészelik át a hosszú csapadékmentes időszakokat.
Az Amalgerollal kezelt növények termései kitelítődnek, hosszabb ideig elállnak minőségromlás nélkül, hosszabban tarthatók pulton. A növény (uborka,alma, hagyma, burgonya) számára pl. a szükséges Ca szint biztosítottsága miatt jobb lesz a termény tárolhatósága, mert az egészségesen táplált, tehát egészségesen betárolásra kerülő termény a tárolás során is kevesebb vizet veszít, kevésbé apad. A fentiek komplex folyamatok eredménye. Minden mindennel összefügg.

Népszerű bejegyzések

Uborka tápanyag utánpótlása

Kakukkfű tea hatása: Rejtett gyógyhatások felfedezése

Uborka hervadása,tőpusztulása

A szamóca gyomirtása

A koleszterin szintjének csökkentése, szivbarát élelmiszerek segitsegevel

A citromfű tea meglepő gyógyhatásai

Borsmenta a Hajápolásban: Természetes Megoldás a Gyönyörű Hajért

A fokhagyma 5 legfontosabb egészségügyi előnye, amit érdemes tudnod

Csalán: Az Élénk Zöld csodanövény

Rozmaring a Hajápolásban: Természetes Megoldások a Szép és Egészséges Hajért